Σύστημα Θερμοκουρτινών

 
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, η Greentech σχεδιάζει και εγκαθιστά συστήματα θερμοκουρτινών, για διαφορετικές χρήσεις, όπως σκίαση, εξοικονόμηση ενέργειας και συσκότιση, προστατεύοντας έτσι τα φυτά από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
 
Ο ρόλος των Θερμοκουρτινών σκίασης & εξοικονόμησης ενέργειας
 
Μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας έχουν ως αποτέλεσμα ασύμφορη κατανάλωση ενέργειας και δημιουργούν ιδιαίτερο στρες στα φυτά. Ο  ρόλος της Θερμοκουρτίνας σκίασης και εξοικονόμησης ενέργειας είναι κατά την διάρκεια της ημέρας, όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, να αντανακλά το φως διατηρώντας το θερμοκήπιο δροσερό, ενώ αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους χειμερινούς μήνες, να εγκλωβίζει την θερμότητα, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Συστήματα θερμοκουρτινών υψηλής ποιότητας, επιτρέπουν στον παραγωγό τον  κλιματολογικό έλεγχο της μονάδας  με μεγάλη ακρίβεια, με σκοπό την διατήρηση σταθερών κλιματολογικών συνθηκών. Επίπεδα υγρασίας και ηλιακής ακτινοβολίας  εντός των επιτρεπτών ορίων, εξασφαλίζουν σταθερή παραγωγή. Παράλληλα το προσωπικό του θερμοκηπίου αποδίδει πολύ  καλύτερα όταν βρίσκεται  σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με σταθερές θερμοκρασίες. 
 
Η χρήση του συστήματος Θερμοκουρτινών σκίασης και εξοικονόμησης ενέργειας  αποτελεί αναγκαιότητα καθώς:
 
Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών της καλοκαιρινής περιόδου ή σε  ημέρες με έντονη
        ηλιοφάνεια, προσφέρουν  την αναγκαία σκίαση στα φυτά, 
Τους χειμερινούς μήνες συγκρατούν την θερμότητα εντός του θερμοκηπίου, διατηρώντας σταθερή
        την θερμοκρασία και εξοικονομώντας ενέργεια  (40-60 %).
 
Εναλλακτικές λύσεις, όπως μονωτική βαφή στην οροφή, επιφέρουν άλλα προβλήματα, καθώς περιορίζουν την ηλιοφάνεια σε περιόδους που είναι απαραίτητη,  όπως πρωινές και απογευματινές ώρες, ημέρες με χαμηλή ηλιοφάνεια κ.τ.λ. όπως επίσης προκαλούν ενδεχόμενη συντομότερη γήρανση του υλικού κάλυψης.
 
Συστήματα Θερμοκουρτινών για κάθε χρήση
 
Η Θερμοκουρτίνα σκίασης και εξοικονόμησης ενέργειας αποτελείται από ειδικά φύλλα αλουμινίου που προσφέρουν  υψηλό ποσοστό διάχυσης, οδηγώντας το φως στα φυτά από πολλαπλές γωνίες πρόσπτωσης, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξή τους και μειώνοντας την υπερθέρμανση των ανώτερων στρωμάτων του αέρα.
Η τελευταία εξέλιξη στο χώρο των θερμοκουρτινών, είναι η χρήση του διπλού συστήματος θερμοκουρτινών. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ξεχωριστή κουρτίνα για σκίαση, με τον αντίστοιχο μηχανισμό και ξεχωριστή κουρτίνα για την εξοικονόμηση ενέργειας, εξασφαλίζοντας βέλτιστα επίπεδα σκίασης και υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας.
 
Ειδικά για φυτά που ανθοφορούν όταν η νύχτα είναι μεγαλύτερη από 13 ώρες περίπου, όπως το χρυσάνθεμο, χρησιμοποιούνται οι θερμοκουρτίνες συσκότισης που δημιουργούν συνθήκες τεχνητού σκότους στο χώρο του θερμοκηπίου.