Θερμοκουρτίνες Εξοικονόμησης Ενέργειας

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της καλλιέργειας αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, η Greentech σχεδιάζει και εγκαθιστά συστήματα θερμοκουρτινών, για σκίαση και  εξοικονόμηση ενέργειας.
Μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας έχουν ως αποτέλεσμα ασύμφορη κατανάλωση ενέργειας και δημιουργούν ιδιαίτερο στρες  στα φυτά. Ο  ρόλος της Θερμοκουρτίνας σκίασης και εξοικονόμησης ενέργειας είναι τις μεν ζεστές ημέρες, να αντανακλά το φως, διατηρώντας το θερμοκήπιο δροσερό, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας να εγκλωβίζει την θερμότητα, σταθεροποιώντας την  θερμοκρασία και επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Πολλαπλά οφέλη για την καλλιέργεια και το προσωπικό
 
Υψηλής ποιότητας συστήματα θερμοκουρτινών, επιτρέπουν στον  παραγωγό κλιματολογικό έλεγχο μεγάλης ακρίβειας   με σκοπό την διατήρηση σταθερών κλιματολογικών συνθηκών.Τα σωστά επίπεδα υγρασίας και ηλιακής ακτινοβολίας  εξασφαλίζουν σταθερή παραγωγή. Επίσης το προσωπικό του θερμοκηπίου αποδίδει πολύ καλύτερα σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον με σταθερές θερμοκρασίες . 
 
Η χρήση του συστήματος Θερμοκουρτινών σκίασης και εξοικονόμησης ενέργειας  αποτελεί αναγκαιότητα καθώς:
•Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών της καλοκαιρινής περιόδου ή σε ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια προσφέρουν  την αναγκαία σκίαση στα φυτά, 
•Τους χειμερινούς μήνες συγκρατούν την θερμότητα εντός του θερμοκηπίου, διατηρώντας σταθερή την θερμοκρασία και εξοικονομώντας ενέργεια  (40-60 %).
 
Εναλλακτικές λύσεις, όπως μονωτική βαφή στην  οροφή, επιφέρουν άλλα προβλήματα, καθώς  δεν έχουν ιδιότητες εξοικονόμησης ενέργειας και επιπλέον περιορίζουν την ηλιοφάνεια σε περιόδους που είναι απαραίτητη,  όπως πρωινές και απογευματινές ώρες, ημέρες με χαμηλή ηλιοφάνεια κ.τ.λ. Επίσης πιθανώς να ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του υλικού κάλυψης.
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά
 
Η Θερμοκουρτίνα σκίασης και εξοικονόμησης ενέργειας αποτελείται από ειδικά φύλλα αλουμινίου που προσφέρουν  υψηλό ποσοστό διάχυσης, φέρνοντας το φως στα φυτά από πολλαπλές γωνίες, τονώνοντας έτσι την ανάπτυξή τους και μειώνοντας την υπερθέρμανση των ανώτερων στρωμάτων του αέρα.
Η τελευταία εξέλιξη στο χώρο των θερμοκουρτινών, είναι η χρήση του διπλού συστήματος θερμοκουρτινών. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ξεχωριστή κουρτίνα για σκίαση, με τον αντίστοιχο μηχανισμό και ξεχωριστή κουρτίνα για την εξοικονόμηση ενέργειας, εξασφαλίζοντας βέλτιστα επίπεδα σκίασης και υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας.